torsdag 8 december 2011

Dekorera Mera

Igår hade vi höstens sista aktivitet i butiken. Aktiviteten hette Dekorera Mera och Carina från Husqvarna/Pfaff kom och visade oss många olika tillbehör och gav oss idéer och tips. Naturligtvis hade hon även med sig lite uppsydda saker som vi alla beundrade och ville göra.

Fokus på aktiviteten var ett antal pressarfötter/tillbehör från Husqvarna och Pfaff

Knappfot med placeringsguide blev en liten favorit under kvällen, se filmklipp hur den fungerar. Här använde vi oss av sy- och brodérmaskinen Ruby.

Vi fick även se en klänning som Carina dekorerat med MÅNGA knappar, och jag kan verkligen säga att bilderna gör den ingen rättvisa - den är helt underbar!
Närbild på knapparna

Med trehålsfoten kan du dekorera dina kläder och inredning, foten har tre stora hål där du kan lägga in garn, snoddar etc och sedan sy med en dekorationssöm.


Vi fick se ett exempel där man har dekorerat en jacka.
Kolla detaljen, sömmen som är använd finns bl a på en Pfaff expression 4.0

Att dekorera med garn är mycket populärt, tillbehöret yarn couching (se filmklipp) kan användas både till frihandssömnad och till maskinbroderi. På aktiviteten fick vi prova på att frihandsömnad.
Dubbel snoddfot med ledare är en nytt tillbehör, du använder dig av ett tunt snöre och en smal tvillingnål för att skapa fina dekorationer.
Vi fick även se en fin skopåse som var dekorerad med olika typer av snören och band.

Om du vill använda dig av tjockare trådar än vad som går in i symaskinsnålen så finns det ett tillbehör där du byter ut spolkorgen i din maskin och använder den önskade tråden i undertrådsspolen. Övertråden träder du med en vanlig sytråd. Det som är annorlunda med detta är att du måste sy från baksidan, allt gör du tvärtom men resultatet blir jättefint! Här använde vi oss av Pfaffs nya sy- och brodérmaskin creative sensation. Carina tipsade oss även om att det fungerar att göra på liknande sätt när man maskinbroderar så vi som har sådana maskiner måste nu testa det också ; )
På många maskiner finns det härliga dekorationssömmar som vi kanske inte använder så mycket som vi borde. Här kommer två fina exempel på hur dessa kan användas.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar