tisdag 20 november 2012

Överföra broderier från 5D-programmet

Att överföra broderier från dataprogrammet till brodérmaskinen kan göras på flera olika sätt. Här kommer jag visa hur du gör det till en Diamond deLuxe (via USB-kabel) och Topaz 20 (via USB-stick). Naturligtvis fungerar det på samma sätt med andra modeller som har den här typen av överföring.

Öppna programmet 5D Configure och klicka på fliken Send 1, välj ditt märke och modell och klicka sedan på Verkställ och därefter OK. Du kan välja att konfigurera flera val, t ex både USB-kabel och USB-stick till Diamond-modellen. Detta gör du genom att ha olika val på Send 1 och Send 2.


När du exempelvis har öppnat ett broderi i nedanstående modul och har broderiet markerat så hittar du längst ner på skärmen Send-ikoner (det är den 1 och 2 som finns nästan i mitten längst ner).

Klicka på ikonen "1" och broderier kopieras över till maskin alternativ USB-stick.
OBS! Om broderiet är avmarkerat så är dessa ikoner "gråmarkerade" dvs ej tillgängliga att använda.

Längst ner på dataskärmen till höger (gäller de flesta datorer) hittar du en ikon för maskinöverföringen, det är symaskinen.

Om den ikonen har ett rött streck över sig så är inte kommunikationen "påslagen". Du öppnar då 5D configure igen och klickar på knappen "Embroidery Machine Communication" för att sätta igång funktionen igen.

När du för över via USB-kabel kan du även, via Organizern, välja att skicka över upp till 100 broderier samtidigt. De sparas i din personliga mapp som finns i filhantaren på brodérmaskinen. Markera önskade broderier, klicka på menyvalet File och sedan "Send Multiple".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar