fredag 3 februari 2012

Dekorsömmar blir snygga passpoaler

Nu i veckan provade jag att göra egna passpoaler. Med tanke på att många har fina maskiner med många dekorsömmar så fick jag för mig att brodera några maskinsömmar och sedan skapa egna passpoaler.

I 5D gick jag till fliken Motif och gjorde mina val - det finns så många fina sömmar att välja på ; ) Jag lyckades välja ut tre stycken Pfaff-sömmar. Kategori 4.8 söm nr 1, kategori 4.4 söm nr 33 och kategori 5.5 söm nr 1.

Sedan gick jag tillbaka till Design-fliken och valde funktionen Encore. Jag kan på ett snabbt sätt få en rad med samma motiv istället för att kopiera och skapa kopior. Man får prova sig fram hur många som får plats på varje rad, alla stygn har ju olika bredd.
 När man är nöjd sparar du designen och broderar ut den på önskat tyg.
Jag valde ett litet kraftigare duchessetyg. Jag rekommenderar jag ett tunt mellanlägg, exempelvis Soluvlies, det får inte bli för kraftigt när du senare ska vika tyget för att skapa passpoalen.
Titta så fint det kan bli ; )

3 kommentarer:

 1. Så läckert det blev. Jag gillar att du utnyttjar broderprogrammet för att "förhöja" sömnaden. Man behöver ju faktiskt inte bara brodera
  Lotta

  SvaraRadera
 2. Nu har jag broderat ett antal dekorsömmar för att ha på passpoaler. Oj, oj så fint det blev! Tack för att du inspirerar :)

  /Daisy

  SvaraRadera
 3. Läckert! Det där skulle kunna vara en perfekt idé för smycken också -- tänk dig att göra snygga rullåer med sådana motiv och ett silkigt tyg som duchessen här. Skulle kunna bli tjusiga halsband och armband. (Om du skulle blogga om hur man gör det någon gång, maila gärna mig för det skulle vara en jättekul grej att ta upp/länka till på min pärlblogg.)

  SvaraRadera