fredag 27 april 2012

5D QuiltDesign Creator

Ja då har jag äntligen fått hem programmet så jag kan prova ; ) installationen gick helt problemfritt och eftersom det säljs som ett separat program så fanns det med en dongel. Med separat program menas att du behöver inte ha något annat program från 5D-serien sedan tidigare.

Jag började med att göra fyra första övningarna i boken, de har alla fokus på ett tulpanmotiv. Här ser du tre av dem utbroderade. Jag har lite fluffigare polyestervadd mellan så att det blir lite liv i det - svårt att visa det på bilderna.

Jag började även med fler övningar men de får jag fortsätta med idag.Eftersom jag älskar nya saker så var inte det här något undantag - så otroligt kul att kunna skapa så fina saker och sedan brodera dem - och än så länge så har jag bara utforskat ca 1 procent och det betyder ju att jag har många roliga timmar framför mig ; )

5 kommentarer:

 1. Det verkar mycket trevligt! Jag kommer in o kollar i nästa vecka!

  /Daisy

  SvaraRadera
 2. Å så roligt, Vad följer det med i paketet? Är det bra instruktioner dvd eller liknande så man kan lära sig? Är övningarna lätta att lära eller rättare sagt är det lättare att lära än modulen 5D creator?
  Jag har inte riktigt förstått vad är skillnaden mellan de quiltmönster som finns idag och de man kan göra i 5D Creator modulen.
  Hälsn Malou

  SvaraRadera
 3. I paketet ingår en installations-CD, en bok med olika övningar i. Det finns också en utökad digital manual som man bla kommer åt via "hjälp"-knappen. Vissa funktioner är lika 5D Design Creator, t ex val av färger, minipics, filmremsan etc, det tycker jag är bra! Vilka quiltmönster tänker du på - är det de som du kan skapa med tex trace-funktionen?/helena

  SvaraRadera
 4. Du skriver att du använder polyestervadd. Har du något mellanlägg under vadden. Hälsningar Jytte

  SvaraRadera
 5. Jag valde att ha tyg under för att jag tänkte skarva ihop dem med den fina remstekniken som vi fick lära oss av Mikael. Jag gjorde likadant på min Sample Quilt också, ha en bra kväll Helena

  SvaraRadera