torsdag 10 maj 2012

Missa inte Nordens största sömnads- & inspirationshelg

Mellan 9 och 11 november ska vi syälskande folk invadera Bäckadalsgymnasiet i Jönköping, jag hoppas verkligen att du kommer också!! Under tre dagar kommer ett antal olika kurser att hållas, en del som enkelpass, en del som dubbelpass eller trippelpass eller varför inte avsätta hela helgen för att lära sig att sy en korsett. Här kommer lite mer information om en del av kurserna.

Maskinbroderi - fredag mellan kl 14.00-17.30
Här får du se och prova vad du kan använda din brodermaskin till, vi kommer att gå igenom våra fantastiska brodieritekniker som garanterat kommer att ge en och annan "aha" upplevelse. Vi har fyllt vårt klassrum med massor av broderade plagg, kuddar allt för att visa vilka enorma möjligheter du har. Bl. a kommer du att få prova och bli inspirerad av:

1. Cutwork, med en speciell cutwork needle som gör jobbet åt dig, - se film
2. Thread Velvet™ som förvandlar tråd till sammet - tekniken skapar tredimensionella effekter som kan användas på både kläder och heminredning, broderierna på kavajen är gjord med den här tekniken

3. Fristående spets - prova att brodera på vattenlösligt material, se när specialdesignade mönster binder trådarna så att det skapar fristående spetsar som du sedan kan använda till kläder och inredning.

Brodersymaskiner står redan på plats så du behöver inte ta med din egen.


Angelina & annat spännande - fredag 14.00-17.30
Du kommer att få lära dig lite om hur man använder angelinafibrer för att skapa spännande ytor. Vi går igenom grunderna och du får också en introduktion i frihandsbroderi på symaskin, samt lära dig lite om hur man syr i metall!
Den här kursen anordnade jag i butiken tidigare i år och här kommer lite bilder, det är mycket roligt att se vilka material som man kan jobba med och framför allt är det så kul att se Mikaels alla exempel.

Tänk i cirklar - Lördag 9.00-17.30 (avbrott för lunch)
Om man gör ett hål i ett lapptäcke är det oftast ett misstag, men inte alltid. På denna kursen får du lära dig att skapa hål med mening! Vi kommer att gå igenom hur du ska gå tillväga. Du får också prova på förgyllning med värmefolie och en del andra spännande tekniker.
Bilderna kommer från ett kurstillfälle som jag hade i butiken tidigare i år. Bilden längst ner är Mikaels eget arbete som han tog med och visade.
In the hoop - Lördag 9.00-17.30 (avbrott för lunch), Söndag 9.00-12.30
In the Hoop är ett begrepp som betyder att du "syr" nästan allting klart i din brodérmaskin. Förutom att prova på tekniken att skapa projekt i brodérbågen direkt så får du även prova på att göra dina egna design i de roliga dataprogram som finns (5D Design Creator, 5D Cross Stitcher eller 4D QuiltDesign Creator). Du behöver dock ha grundläggande kunskaper i programmen. Passa på och gör en egendesignad väska som du kan visa upp på hemmaplan.

Arbeta med alginat fria ytor - Söndag 9.00 - 17.00
Vi kommer att gå igenom olika sätt att arbeta med Alginat för att göra både ytor och tredimensionella former. Man skulle kunna säga att alignat är ett samlingsord för vattenlösliga mellanlägg. Tekniken går ut på att du lägger olika material mellan vattenlösligt mellanlägg och syr ihop dem på olika sätt. Dina nya kunskaper kan användas till att göra exempelvis fönsterskärmar eller andra unika konstverk. Arbetet blir likadant på både fram- och baksida. Du kan också få möjlighet att pröva yarn couching foot som underlättar arbetet betydligt.

Vi behöver alla en stor energikick i november så passa på och anmäl dig redan idag.

Hoppas vi syns på  kurshelgen!

Helena


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar